2018-08-15
唔知大家有冇好似我同朋友咁 成日都話好想豪食一次 我地終於肯打開銀包豪食一次我地兩個都鐘意食海鮮 所以今次就試下呢間係H8既海鮮餐廳餐廳既環境唔錯,裝修到令你有一種去左渡假既感覺食海鮮之前我地都叫左個前菜試下焗大啡菇煙肉芝士球簡直滿足左我地兩個對菇同芝士既熱愛 仲配埋車輪茄仲有拉絲tim黎呢到當然唔少得叫番一個熱船長海鮮拼盤我地就簡左3種海鮮 分別就係小龍蝦,八爪魚同埋長腳蟹腳我地就簡左Jazz it up(雜錦)既汁店員係上海鮮之前仲會好貼心咁提醒我地要帶圍裙 仲問我地使唔使影相 之後就係我地面前打開呢個海鮮拼盤入面除左海鮮之外,仲有腸仔、粟米同埋薯仔 3 樣海鮮入面我地就最鐘意長腳蟹腳,蟹肉鮮甜我地仲叫左生蠔食 聽完店員介紹我地就簡左Irish Rock 同埋Gilardeau試下Irish rock 既感覺就比較淡一啲,而 Gilardeau就相對比較creamy同海水味重一啲兩種蠔都非常鮮味,正!之後仲叫左一個set lunch 試下我地叫左一個慢煮豬鞍扒 跟餐仲有湯同甜品今日既湯係南瓜湯豬鞍扒雖然用慢煮既方法,但係唔會話好乾 仲配合D蔬菜,成個配搭都幾match飲品方面就叫左
我地兩個都鐘意食海鮮 所以今次就試下呢間係H8既海鮮餐廳
餐廳既環境唔錯,裝修到令你有一種去左渡假既感覺
食海鮮之前我地都叫左個前菜試下
仲有拉絲tim
黎呢到當然唔少得叫番一個熱船長海鮮拼盤
我地就簡左3種海鮮 分別就係小龍蝦,八爪魚同埋長腳蟹腳
我地就簡左Jazz it up(雜錦)既汁
之後就係我地面前打開呢個海鮮拼盤
入面除左海鮮之外,仲有腸仔、粟米同埋薯仔
3 樣海鮮入面我地就最鐘意長腳蟹腳,蟹肉鮮甜
兩種蠔都非常鮮味,正!
之後仲叫左一個set lunch 試下
我地叫左一個慢煮豬鞍扒 跟餐仲有湯同甜品
今日既湯係南瓜湯
飲品方面就叫左blue ocean 同埋peach on the beach