2016-07-17
今日又再黎西貢食漢堡,天氣實在太熱,都唸唔到今次試邊款野食。上次試左炸海鮮籃,今次就試下炸蝦多士,賣相真係吸引,勁多芝麻係面,一碟4片,唔算太多剛剛好,重要唔貴。其次照舊要左個磨菇漢堡,個包依舊好味,老公好鍾意食,重點有佢最鍾意既磨菇。之後再補叫多個唔記得叫乜名既包,見隔離枱個包好吸引所以跟住order個,但實在好大個,唔理咁多order左再算因為我自己唔食牛,所以order時問可唔可分開上,咁件牛肉可以比老公食麻,真係麻煩哂,其實佢可以比我轉其他肉,但係漢堡包都係跟牛肉最好呢我唸野飲今次試左菠蘿沙冰,可能有芒果沙冰作比較,芒果味會重味些少,不過咁熱飲乜沙冰都好味喇,不過咁既價錢都算好大杯。整體我覺得同上次一樣,都係咁好味。不過好似好早收,夏天下畫真係實在太熱,有風扇吹我都頂唔順,如果星期6晚有夜市,我地就可以入黎食晚餐喇!!!題外話 : 今日因為天氣實在太熱,我似中暑又暈又手震,多得佢地比室內地方我坐低休息同比左杯凍水我飲,真係唔該哂