2022-07-12 2112 瀏覽
好友即將離港,臨別依依,朋友們提議一齊去食好西。跟住朋友去,就緊係朋友發辦,我就專心同朋友把酒談天。由於平日夜晚,唔算多人,我地一行五人一張枱,廚師Jackie 負責招呼我地,整餐飯令我地賓至如歸,恰當的交流介紹,不時詢問我地食物喜好,調味火喉控制得一流,絕對對得起5星級的質素。由小食既炸三文魚骨,連骨都食到。再到前菜粟米豆腐好似食緊雪糕咁,菜上面既魚仔香脆可口粟米湯好creamy 濃味刺身新鮮鵝肝配埋藍梅汁感低肥膩既感覺,不過肥美得仍然令我有罪龍蝦肉爽口彈牙鮑魚入味爽口,其中一道令我鍾意清酒既你一定要試呢道帶子,連d汁都要飲埋薄牛入面包左蔥粒,將牛昇華到另一個層次日本和牛,簡直令我有去左日本既感覺,味道絕對比得上試過既神戶牛飛驒牛佐賀牛有左咁好味既食物,這道雜菜既粟米鮮甜得令我有驚喜感覺最好雖然已經好飽,但炒飯同蝦頭湯既咸香味令我忍唔住ko 左小半碗甜品我地試左荔枝啫喱,每啖荔枝加埋茶既香味再加啫喱既q彈,好想encore 相比下可能太飽,芝麻雪糕就正常雪糕埋單唔知幾錢,亦唔想知

由小食既炸三文魚骨,連骨都食到。

再到前菜粟米豆腐好似食緊雪糕咁,菜上面既魚仔香脆可口

粟米湯好creamy 濃味

刺身新鮮

鵝肝配埋藍梅汁感低肥膩既感覺,不過肥美得仍然令我有罪

龍蝦肉爽口彈牙

鮑魚入味爽口,其中一道令我

鍾意清酒既你一定要試呢道帶子,連d汁都要飲埋

薄牛入面包左蔥粒,將牛昇華到另一個層次

有左咁好味既食物,這道雜菜既粟米鮮甜得令我有驚喜感覺

相比下可能太飽,芝麻雪糕就正常雪糕

埋單唔知幾錢,亦唔想知

2022-07-12
  • 日本和牛