2023-11-11 126 瀏覽
由細聽到大要去沙田食雞粥或者食乳鴿,終於有機會去咗新強記,話晒老字號應該質素有保證,一入到去好有傳統的格局。好快服務員安排我們入座,唔使等位。坐低聽完介紹可以點雙拼精選,就點了一個上湯龍蝦伊麵和肉鬆炒四季豆,原來仲會送一碟古法鹽焗雞。但係都一定要試一試隻乳鴿,所以點了一隻紅燒乳鴿。乳鴿一嚟到已經好香好香,皮脆肉嫩唔再講,連乳鴿骨都非常入味😋😋之後就到上湯龍蝦伊麵,面底爽滑,上湯唔係太鹹,勁有龍蝦味。龍蝦夠晒大份,件件都有肉,唔係得個殼,鮮甜新鮮食到耳仔郁。肉鬆四季豆都唔輸蝕,條條翠綠,惹味!臨走店員送甜品,每人一碗,可選擇紅豆沙或紫米露,雖然係送嘅,但都有質素保證,甜度剛好,夠棉滑🥰🥰

肉鬆四季豆都唔輸蝕,條條翠綠,惹味!