2012-02-20
今年係我同女朋友第一年過的情人節.緊係想比佢有一 個難忘ge回憶啦!偶然一次瀏覽openrice見到le間餐廳post左一張玫瑰花刺身杯作介紹情人節晚餐.見到個價錢都覺得幾抵食,於事就打電話去book位,好彩第二輪仲有位。我地個日比預定時間遲左10分鐘,間野已經坐滿晒,好彩餐廳仲留左個位比我地,再遲多5分鐘就弊啦.個日餐廳ge氣氛勁浪漫,周圍點滿蠟燭,比我地第一個感覺已經好窩心!坐底左,就緊係點菜啦!原來個晚有兩個set,一個食龍蝦一個食石斑.咁緊係食龍蝦啦,話晒都情人節吖嘛!第一道菜係冰菜salad,都幾特別ge,菜面有D水珠,味道酸酸地,幾好咁啦!跟住就係刺身.之後,終於到左我地最臍期待ge"戀人“玫瑰花杯啦!!!!見到個賣相都流晒口水吖D魚生好新鮮,唔錯唔錯!食多兩道菜就到今晚ge主角鐵板龍蝦啦.正吖,勁多膏,my favourite!極力推介!單點都唔係貴,好抵食!之後個味和牛都幾好,食多道海鮮炒飯就到甜品lu!le個甜品真係要極讚,個朱古力心太軟同個柚子雪糕真係絕配.故唔到le間日本餐廳D甜品都有番咁上下.我女朋友都好滿意今晚ge安排,不久ge將來我地都會再黎幫襯le間餐廳g
之後個味和牛都幾好,食多道海鮮炒飯就到甜品lu!
我女朋友都好滿意今晚ge安排,不久ge將來我地都會再黎幫襯le間餐廳ge,希望下次有多D新奇好味ge野啦!