2012-12-20
琴日係我既生日,原本打算食日本菜,但係我既好朋友介紹左灣仔既Trafalgar,係一間英國菜,結果去了。一上到去,果度既侍應十分熱情招待,感覺不錯,加上果度既燈光比較昏暗,比人既感覺好浪漫,同埋果度播一D英文既音樂,真的很好氣氛。我點了一客意粉同甜品,D份量岩岩好,味道又夠濃,拍得住酒店既水準,我好鍾意。我一定會介紹朋友黎食,我個Friend真係冇介紹錯,之後我又點了小小酒精飲品,因為今日係我既生日,所以點左杯酒,好好味,又夠凍。食完野我就同我既朋友玩左一陣飛標,哈哈,我中左好多次紅心,好開心呀!!!我最欣賞果個蛋黃醬吞拿魚水牛芝士法包 Tuna Melt,真係我人生第一次食到咁好味既野,因為我好鍾意芝士,e個包既芝士夠哂濃,真係想食多幾件,但我已經好飽,但我一定會番黎食,下次我一定會帶我既另一半黎食╴因為le度真係好浪漫。雖然trafalgar既價錢偏貴,但一分錢,一分貨,真係覺得百多元是十分合理。我過左一個難忘既生日
好浪漫,同埋果度播一D英文既音樂,真的很好氣氛。
下次我一定會帶我既另一半黎食╴因為le度真係好浪漫。
題外話/補充資料:
LE間英國菜餐館係係灣仔駱克道博匯大厦5樓,LE度好岩D吸煙人士,因為LE度的半邊露台可以食煙,
有的人鍾意一路吹水,一邊飲酒,一邊食煙,真的十分寫意,但又唔會影響唔食煙既人士,非吸煙人士可以坐非吸煙區,