2024-01-28 2366 瀏覽
啱啱去咗Sevva食咗個下午茶,完全係一場味覺同視覺嘅雙重樂趣!🍰 首先,啲咸點真係出類拔萃,特別係個春卷,外皮香脆得嚟唔油膩,入面嘅餡亦都調味得宜,一啖一啖都想再嚟。至於個芝士火腿包,可能就平平無奇,但係都算得上是解饞小食。沙律保持住菜青味,爽口得嚟清新,幾適合夏天食。巴絲到甜點部份,Sevva啲蛋糕就真係不得了,彈牙鬆軟,又唔會太甜膩,食完之後仲留住返嗰陣甜味喺口邊。唔止滿足口感,連眼睛都滿足。😋👀不過,有一樣小遺憾:跟餐嘅咖啡因為送得太快,成杯涼透透,減咗份暖意。不過,整體嚟講,Sevva俾到我一個澎湃又温馨嘅下午茶時光,食物質素一流,服務周到,真係值得推介!下次再去,我一定要試多轉款飲品,唔好再錯過咗嘅!🍴😄