2017-03-15 65 瀏覽
難得有時間 與好友聚聚 左揀右揀選擇一個地點舒適交通方便既地方~尖東海景嘉福!3男3女 本身鍾情生蠔既我 當然主要擦蠔先 唔大隻 比拇指大啲啲 我相信一批批貨問題 亦得一款蠔 無選擇都要照食 大約個人食左30隻左右 唔太鮮甜有點喊 勝在閒日無乜人排隊 唔駛等 ……nonstop 一輪瘋狂食蠔 先慢慢睇其他美食 選擇亦唔見多 5百幾蚊其實唔算太值 好在有一班好友氣氛搭夠 !惡夢由離開開始 ……到今日食完第5日 120小時裡面 至少有40小時都在廁所渡過 頭兩日已經谷到有點痛又唔太瀉到 個人不停發冷 我相信賴硬野 肯定腸胃炎 !亦未肯定有關啲生蠔事 睇左第一次醫生 食晒啲藥都未康復 到第3日開始爆瀉 係狂瀉水 唔敢離開廁所5米外 因為完全控制唔到個身體 一想去要即刻去 咪真係賴出嚟 就自己攞嚟…………最後如果諗住去呢間野食既食家 想挑戰自己腸胃接受能力就去試下啦 我就決定今世都唔會再光顧 !!
  • 生蠔