2024-10-23
同一大班朋友去咗品香樓中西風味餐廳食飯,聽講佢哋嘅凍朱古力好受歡迎,當然要試吓啦!🍽️🥩 火焰蜜椒牛柳粒呢道菜一上枱就已經好吸睛,牛柳粒用火焰點燃,香味四溢!🔥蜜椒有甜味,牛柳粒煮得啱啱好,肉質有嚼勁,真係好滿足!🥩🥬 啫啫通菜煲通菜炒得好香🍲唔會太油膩,蔬菜保持到清脆嘅口感,係一道好簡單但又好味嘅菜!👍🦑 椒鹽鮮魷鮮魷外層炸得香脆,內裡鮮嫩彈牙,配埋椒鹽嘅香味,食落去真係一啖接一啖。🌶️一啲都唔會覺得油膩,好惹味!🦑🥚 賽螃蟹🍳蛋白炒得好滑溜,味道清淡而帶有鹹香🦀🍢 七味椒鹽豆腐呢個豆腐外皮炸得好脆,內裡嫩滑,七味粉同椒鹽嘅配搭帶嚟少少辣味同香氣,口感好豐富。🌿豆腐嘅嫩滑同外層嘅酥脆形成強烈對比,食完仲想再拎多幾件!🧂🥦 西蘭花花枝炒帶子呢道菜嘅材料都好新鮮,帶子夠厚夠,花枝彈牙,西蘭花亦都煮得好鮮嫩。🥦🐚帶子嘅鮮味同花枝嘅口感互相配合,係一道健康又好味嘅菜式!🍗 凍檸檬咸柑桔蜜鹽香手撕雞呢個手撕雞真係好特別,雞肉嫩滑,咸柑桔嘅香味滲透入每一絲雞肉,配埋少少蜜糖,味道好平衡。🍋雞肉帶有清新嘅檸檬香氣,食完好醒胃!🧂🍫 凍朱古力呢度出名嘅凍朱古力真係唔可以錯過!🍫朱古力味道濃郁,唔會過甜,
呢道菜一上枱就已經好吸睛,牛柳粒用火焰點燃,香味四溢!🔥蜜椒有甜味,牛柳粒煮得啱啱好,肉質有嚼勁,真係好滿足!🥩 🥬 啫啫通菜煲
通菜炒得好香🍲唔會太油膩,蔬菜保持到清脆嘅口感,係一道好簡單但又好味嘅菜!👍 🦑 椒鹽鮮魷
鮮魷外層炸得香脆,內裡鮮嫩彈牙,配埋椒鹽嘅香味,食落去真係一啖接一啖。🌶️一啲都唔會覺得油膩,好惹味!🦑 🥚 賽螃蟹
🍳蛋白炒得好滑溜,味道清淡而帶有鹹香🦀 🍢 七味椒鹽豆腐
呢個豆腐外皮炸得好脆,內裡嫩滑,七味粉同椒鹽嘅配搭帶嚟少少辣味同香氣,口感好豐富。🌿豆腐嘅嫩滑同外層嘅酥脆形成強烈對比,食完仲想再拎多幾件!🧂 🥦 西蘭花花枝炒帶子
呢道菜嘅材料都好新鮮,帶子夠厚夠,花枝彈牙,西蘭花亦都煮得好鮮嫩。🥦🐚帶子嘅鮮味同花枝嘅口感互相配合,係一道健康又好味嘅菜式! 🍗 凍檸檬咸柑桔蜜鹽香手撕雞
呢個手撕雞真係好特別,雞肉嫩滑,咸柑桔嘅香味滲透入每一絲雞肉,配埋少少蜜糖,味道好平衡。🍋雞肉帶有清新嘅檸檬香氣,食完好醒胃!🧂 🍫 凍朱古力
呢度出名嘅凍朱古力真係唔可以錯過!🍫朱古力味道濃郁,唔會過甜,口感順滑,係成餐飯嘅完美終結!🍹