2022-02-10 192 瀏覽
秘一直都想試下石板燒牛肉,咁就同男朋友2個人去咗荃灣風評唔錯既秘試下,獻出我地既第一次石板燒牛肉。餐廳既燈光好暗下,比人一種神秘感,但坐低既時候,睇餐牌都有少少困難。我地午市時間去,叫咗以下2樣野,試下佢先。板燒吉列牛等咗無耐就到,吉列牛既份量比我想像既多,大概有15塊到。牛肉係美國安格斯,油脂分布不錯,睇落十分唔錯 雖然牛肉比較細片,但我地2個人分就啱啱好。除咗牛肉,隨餐亦附送一隻溏心蛋,煮得啱啱好,雞蛋都好有蛋香。由於每個餐都附我上一個石板,因此大家可按自己喜好,燒出自己喜歡既生熟度。燒牛肉配上有飯素既白飯,好唔錯。蒲燒原條鰻魚飯蒲燒鰻魚飯整個擺盤幾靚仔,鰻魚都好大條好肥美下,上面有少少木魚碎同紫菜做點綴。整體鰻魚好肥美,但由於汁醬味道太重,味道過甜,亦食唔出鰻魚有烤過既味道。令成個飯打咗個折扣。

我地午市時間去,叫咗以下2樣野,試下佢先。

板燒吉列牛

蒲燒原條鰻魚飯