餐廳: 金記冰室 (東九匯)
資訊:

2024-05-09 215 瀏覽
話說附近冇乜茶餐廳,唯有去金記。首先,入到去個地已經跣吓跣吓油淋淋,諗住茶餐廳都差唔多係咁就算啦。跟住冇服務: 問啲姐姐攞個杯斟水都指手畫腳,跟住用QR code落單叫咗份西多士。刀叉都係要自己喺櫃桶度攞,但冇一隻刀或者叉係冇飯粒或者飯汁黐住,又油淋淋。跟住又等咗20分鐘問阿姐可唔可以跟下單,啲阿姐敷衍了事之後就走咗。前後問咗兩三次,都好似同空氣溝通咁。跟住再等多10分鐘,依然懶理不理。茶餐廳一份西多士都要等成30幾分鐘,誇唔誇張啲? 最嬲嘅係,結果去收銀講你個西多太耐我唔等啦,佢仲追問你坐喺邊。 態度極其囂張! 香港而家生意好好咩?點解可以對顧客態度咁差? 而家會有人打劫你個西多士嗎?未食已經一肚氣,以後唔會再去任何一間金記,貼錢買難受。

未食已經一肚氣,以後唔會再去任何一間金記,貼錢買難受。

2024-05-06