餐廳: 南丫海景民豐海鮮酒家
資訊:

2010-08-16 56 瀏覽
好耐冇食過咁難食o既海鮮餐, 成餐飯都錯晒~認唔住要寫我第一份食評去比劣評呀!上星期3同老公開開心心去慶祝生日, 諗住近近地係附近食, 就食民豐, 之前佢話食過一次都可以接受。點知今次出左事, 食完一次發誓以後唔會再食佢。餐飯叫左: 兩隻薑蔥蒸鮑魚, 一隻肉蟹用佢所謂o既秘製梅子汁蒸, 兩隻賴尿蝦椒鹽(哩個最錯, 請睇內文), 一個沙嗲粉絲牛肉煲, 一碟蠔油炒菜心 等左半個鐘終於有野食, 鮑魚不過不失, 鮮味一般 又等左差唔多半個鐘都冇野食, 老公開始有火, 叫返落order個四眼哥哥問下, 於終等多5分鐘即上沙嗲粉絲牛肉煲, 因為好似見d煲仔做到幾香, 諗住試試佢, 點知第一啖食落去, 冇味o既 叫個呀姐黎, 佢話咁我幫你加味啦。加完味出返黎先似返d樣, 右返d辣同豉油。: 之後到隻肉蟹。本來想食黃油蟹, 不過前一日老公d同事外賣左鯉魚門o既黃油蟹同龍蝦, 前一晚我又同佢食左teppanyaki, 已經好滯, 如果梅子汁蒸就唔需要咁靚o既蟹, 食隻肉蟹應該岩岩好。個隻肉蟹d肉唔實, 水水地, 一d蟹味都冇 8月份d蟹應該都靚仔先岩, 竟然佢搵到咁差o既 我地老公都係蟹精, 竟然都

等左半個鐘終於有野食, 鮑魚不過不失, 鮮味一般

叫個呀姐黎, 佢話咁我幫你啦。加完味出返黎先似返d樣, 右返d辣同豉油。

8月份d蟹應該都靚仔先岩, 竟然佢搵到咁差o既
我地老公都係蟹精, 竟然都食唔晒d蟹

蠔油炒菜心, 菜心好老, 冇comment

到最錯o既係賴尿蝦, 一開頭想食有糕, 點知佢搞左一輪又話今日個d無糕, ok小事。之後佢最後上賴尿蝦, 一上菜見到整錯左, 椒鹽變左蒸, 個四眼哥哥都醒, 即刻話煮房做錯左, 攞返入去再黎過。過左一陣有一碟睇落係椒鹽o既賴尿蝦, 但一剪開, 入面收晒水, d肉冇左一半, 一睇就知係之前蒸完落個鑊兜兩下當椒鹽賴尿蝦
收晒水冇晒肉點食呀, call個四眼仔黎鬧鬼佢, 於是入去重新整過‧最後出黎都算ok, 但佢個椒鹽我個人口味唔係咁鍾意, 覺得天虹做得好食d。

埋單, 加左兩個靚仔同1隻忌廉, 要成HKD991.....一D都唔值, 難食到咁樣, 真係"冇下次"
慶祝紀念
生日