2023-05-28
中大伏!揀咗張單人檯,坐低畀夥計要求轉同人搭細檯,但完全冇商量。轉去嘅檯面仲有食物殘渣未清,要要求夥計先肯執。並且完全冇同搭檯嘅人打過招呼,搞好耐。點咗龍蝦燴意飯,一上菜先知唔係餐牌上印嘅圖咁一隻,係半隻!食落就更大鑊,不單止龍蝦有沙,而且僅有嘅一小舊蝦肉完全嚼唔爛,亦冇咩入味,放低舊蝦肉,扒兩啖飯,亦有沙沙嘅感覺,並且發覺飯還飯,汁變湯咁!餐飲點嘅芒果沙冰之類,轉檯嗰位夥計居然送錯去我原先嗰張檯⋯⋯ 然後轉送過來 已經瀉咗出來,搞到張檯都有,就若無其事離開。飲咗一啖感覺味道都唔對路,於是起身、買單走人。收銀檯居然問都唔問要唔要打包(雖然我一定唔會)就收錢。呢間餐廳無論服務定餐食都係完全唔入流,亦冇評論中講嘅咁抵食,簡直就係垃圾,我保證我及我啲親朋戚友絕對唔會再幫襯佢!唔講喇,去附近粥鋪醫肚先。
唔講喇,去附近粥鋪醫肚先。