2021-03-10
叫了deliveryroo外賣蒲燒鰻魚蛋包蓋飯定食$123滑蛋吉列豬扒飯$98加餃子、天婦羅$39蒲燒鰻魚:未食落口已聞到一浸腥味撲鼻如來,放入口咀嚼,沒有一般蒲燒鰻魚的鬆化,反而是一種不能解釋的腥韌,竟然和我自己在家蒸熱急凍鰻魚蒸唔夠時間的感覺如出一轍,不同的是他們家是用廉價的cheap cheap鰻魚。滑蛋豬:好明顯冇用錘仔揼鬆啲豬肉,食落口「柴」到好似用滾水淥熟一樣。又話吉列豬扒,外層炸衣淋晒。建議廚師去當當亭俾少少錢了解一下乜嘢叫做滑蛋豬。餃子:餃子用炸嘅,即係表示廚師懶得睇火煎,瞇埋眼擺入油鑊炸夠鐘就撈起,咬開一睇就知係嗰啲大量入貨嘅急凍韓式餃子,餃子皮又厚又韌到咬唔開,吐返出嚟。結論:好少何外賣可以買到咁難食嘅,機會率同抽倒PS 5一樣咁細。
蒲燒鰻魚蛋包蓋飯定食$123
滑蛋吉列豬扒飯$98