2016-02-27 1355 瀏覽
好老實,openrice開咁耐我都係齋睇,一篇食評都冇打過,但今次真係要出聲。因為我本身都叫北海道牧場餐廳 fans,一個星期食幾次(但唔係呢間,係喺同一條街唔夠5分鐘腳程嘅流尚坊嗰間)。今次呢邊順路少少就諗住冇所謂,反正都一樣,點知隔5分鐘嘅路質素係爭咁遠。廢話少說,簡單描述,一個五香肉丁套餐分別包含:1.蛋: 唔滑,硬淨2.火腿:呢個係第二嬲,凍嘅,唔係放得耐嗰種凍,係未解得透凍嗰種凍,仲有水架頂3.多士:呢個係最嬲,初頭我對北海道牧場係冇乜好感,原因係我覺得50蚊食個常餐唔值,係直到一次係流尚坊我食過佢個多士,我就覺得值,因為真係好食。但今日唔知做乜神推鬼x走左過黎,我想講,個包(我直情唔想叫佢做多士)係一黎我已經嬲左,我女人都奇怪點解我未食已經咁大反應,好簡單,係難食到一個點我望到已經知難食,咁當然,已經黎左,唔好浪費食物,我都照食哂(事實亦證明真係好難食),簡單描述,硬過石頭,冇味,完。4.五香肉丁: 感謝上帝呢個世界有樣發明叫罐頭,點整都唔難食,最多好似今日咁,係凍姐5.通粉:唯一做到同樣水準,只係份量唔知點解少左一半。6.飲品:平時我係願意加8蚊要杯熱鮮奶,今日我都想叫,

廢話少說,簡單描述,一個五香肉丁套餐分別包含:
1.蛋: 唔滑,硬淨
5.通粉:唯一做到同樣水準,只係份量唔知點解少左一半。
6.飲品:平時我係願意加8蚊要杯熱鮮奶,今日我都想叫,但佢同我講換左新機,冇熱嘅,得室溫,開頭我唔明點解會係咁,第一,你換部新機 function仲揸過舊?第二,冇機,係咪可以用熱水座熱?有幾難?我唔係話我肯俾8蚊就大乜哂,只係第一,可唔可以轉下彎?第二,你叫"牧場餐廳",但冇奶?真係唔覺有問題?咁後來我明,我唔想講到人身攻擊,但員工們嘅服飾+年齡+工作態度就解釋一切

好,鬧完,我想講,我本身只係諗住 send個 email俾佢地,但我上網搵完,真係搵唔到,希望管理人員可以留意下,改善下,事關我覺得同一地區,同一品牌,流尚坊嗰邊咁俾心機做嘢,做到我肯成日去食,係唔應該俾其他鋪求其做嘢嘅員工累,做臭個名。
2016-02-27