2015-08-26
這星期雨一直下,都阻唔到我搵食既心情,在途上大雨陪伴著我,今次工作地點是銅鑼灣~銅鑼灣新開既餐廳多的是,由時代廣場一出有座全棟係開設食店既大廈Oliv,搵到間食店名幾特別既餐廳 Castello 4~Castello呢個義大利文意思即係Castle 城堡,4 即係間餐廳係4樓,一出電梯都被其裝橫所吸引~Lunch時段餐廳也提供brunch,食得bunch都係離不開eggs 同 pasta之類,今餐選了 Two Eggs Mushroom and Bacon Bene。呢個brunch有兩隻賓尼迪蛋,多士,焗薯角和少量生果作伴碟,多士夠香脆,薯角上灑上少量鹽,幾好食~賓尼迪蛋切開,蛋漿慢慢流出,配上煙肉同荷蘭醬真係美味無比~Brunch 跟餐飲一杯,熱檸檬茶係食飽幫助消化既好幫手;去到一個環境唔錯既地方,好想慢慢享受,奈可自己.....只係打工仔一名~結帳時從外邊看見一度曙光,什麼負面既情緒暫時忘記了吧!
在途上大雨陪伴著我,今次工作地點是銅鑼灣~
搵到間食店名幾特別既餐廳 Castello 4~ Castello呢個義大利文意思即係Castle 城堡,4 即係間餐廳係4樓,一出電梯都被
其裝橫所吸引~ Lunch時段餐廳也提供brunch,食得bunch都係離不開eggs 同 pasta之類,今餐選了 Two Eggs
Mushroom and Bacon Bene。
奈可自己.....只係打工仔一名~ 結帳時從外邊看見一度曙光,什麼負面既情緒暫時忘記了吧!