2010-01-31 136 瀏覽
接二連三一浪接一浪的風大浪大實在令我疲累....>.<為了解決燃眉之急幫我打氣重新振作契媽就為我帶來這兩件蛋糕了。baked cheese cake—我覺得這款較藍苺芝士出色。其一係芝士味較濃,芝士又沒有粗糙得咬到大顆粒,整體質感咬落又沒有太硬太實,我接受到哩!夠挺身就是了。blueberry cheese cake—芝士部份明顯食得出口感、幼滑度與cova質素水平相差一截(唔係我買當然只係純粹約略分享並無貶意),藍苺sauce甜度剛好,但又沒有杰到像啫喱或魚膠jelly feel,仲要有有幾粒藍苺充撐一下添!似乎我食過類似的美心款式在這餅面方面做得有點不足了,例如太魚膠feel、有顏色沒味道或太杰像膠水。食後感:我又係有d估佢唔到呢!今次的初體驗又並沒有令我太失望,因為這兩款餅對我來說夠大眾亦係我最大機會平日於其他餅店我會揀選的款式都俾到我合格有餘水準的感覺>>>覺得好過美心,又同a1或pappagallo水準差不多,有機會會試試osa這餅店其他款式。買得兩件店舖都俾個餅盒契媽送上門外賣都算係咁了 ***因為價錢不詳所以抵食那項我只俾3中立
接二連三一浪接一浪的風大浪大實在令我疲累....>.<

食後感

買得兩件店舖都俾個餅盒契媽送上門外賣都算係咁了

***因為價錢不詳所以抵食那項我只俾3中立
blueberry cheese cake & baked cheese cake
2010-01-28
其他