2011-06-29
上星期五同同事出海chok墨魚,點知收獲認真麻麻,為了補償失落既心情,我地決定要去食番碗糖水補番數,我地11個人去到滿記已好多人等位啦,10點半左右啦,越嚟越多人呀,我地咁大班人好難等位,不過都算快,安排左我地坐係入面既房,都好呀,係冷氣房嚟架...勁爽!!!同事話紅豆涼粉好味,於是我都叫左一碗嚟試下,仲有雪糕架,有得揀味道添呀,朱古力,綠茶或雲尼拿,我要左朱古力,其他人都有些叫白雪黑珍珠,有些叫楊枝甘露等等......太多記唔晒.我的紅豆涼粉都好正,個朱古力雪糕球好大個架,朱古力還有朱古力粒添呀,糖水唔算甜,加埋d雪糕一齊食好好味喎,又凍好舒服呀.同事的白雪黑珍珠都幾多配料呀,有龍眼肉,黑珍珠即係千眼仔,有些雲妮拿底的冰定雪,都好香架,仲有椰果等,我見佢地有幾個人都係叫呢種,下次都要試下先,好似仲有些芒果的,不過佢地話芒果唔係時候,所以有點酸.其實呢度都流量好快,食完就走,唔會等好耐,同埋價錢都合理的,如果叫一些比較特別的就30幾蚊,我們的那些20幾蚊左右啦.