2020-10-04
Sammi #000000✨黑⚫️白⚪️一向比人簡約同冷酷嘅感覺,但設計師認為黑白+光影➡️充滿層次✨店內一反連鎖咖啡店嘅佈局,舖面雖大,但座位不多。讓客人充分享受光影與室內設計營造出嘅空間感,同時私隱度十足⚫️吧頭嘅擺設、工具不多亦不少,讓大家從任何角度欣賞、拍攝都喺零死角,簡潔利落⚪️😋食咗乜:Charcoal Latte (12oz) HKD$34第一次飲竹炭飲品,竹炭味道十分輕盈,配上拉花✨相當吸引灰白色嘅咖啡+店內裝潢📸打卡之選焙茶奶蓋戚風蛋糕 HKD$32蛋糕可以話喺大配角,雖然戚風蛋糕質感實在,但茶味不太濃,奶蓋亦太流質有機會到店,可以試吓其他款式嘅輕食😋‼️TIPS‼️🚌點搭車:🚌巴士:乘搭途經眾安街嘅巴士線,落車之後行向荃灣街市街方向後左轉前行多少少,咖啡店就喺仁濟醫院對面嘅地舖🚐小巴:乘搭409號線小巴落車過對面馬路就到㗎啦/如果係喺九龍區或者港島區嘅朋友仔,可以乘搭紅色小巴(觀塘至荃灣 / 西環至荃灣)喺總站落車,一落車喺對面馬路㗎喇🚇港鐵:喺荃灣站B2出口,沿行人天橋經荃灣多層停車場一直前行,喺荃灣千色滙II期落地下後,沿街市街行前些少,咖啡店就喺仁濟醫院對面嘅地舖,全程6-
😋食咗乜:
Charcoal Latte (12oz) HKD$34
第一次飲竹炭飲品,竹炭味道十分輕盈,配上拉花✨相當吸引
灰白色嘅咖啡+店內裝潢📸打卡之選
焙茶奶蓋戚風蛋糕 HKD$32
有機會到店,可以試吓其他款式嘅輕食😋
‼️TIPS‼️
🚌點搭車:
🚇港鐵:喺荃灣站B2出口,沿行人天橋經荃灣多層停車場一直前行,喺荃灣千色滙II期落地下後,沿街市街行前些少,咖啡店就喺仁濟醫院對面嘅地舖,全程6-8分鐘左右
💡鮮奶咖啡可轉豆奶,同樣會有拉花,但因油脂感相對少,拉花一段時間後會化開📸想打卡又想轉豆奶嘅朋友,就要把握時間啦
⚫️小店無等位登記安排,滿座後請大家耐心地自行等位⚪️等還等,記得比番小小空間食緊野嘅朋友呀