2020-07-29 393 瀏覽
La Famille 已經成為左我每季必食既蛋糕店⠀戚風蛋糕價錢相宜 賣相靚 口味多 之前食完柚子同開心果口味 已經念念不忘⠀La Famille戚風蛋糕 篷鬆濕潤 回彈力超高 富空氣感 個人超鍾意中間既北海道鮮忌廉 香濃軟滑 入口又唔會太甜膩⁣⠀▪️英國伯爵茶 $54戚風蛋糕伯爵茶味突岀 面層既伯爵茶cream加有粒粒茶葉 質感厚身富茶香 而白色既cream相對輕盈富空氣感⠀▪️清森蘋果吉士紅茶 $54期間限定既口味!蛋糕面層舖有清森蘋果 味道香甜 比想像中爽脆得多 蛋糕帶淡淡紅茶香 中間既鮮忌廉換上吉士醬 質地厚身 口感不失幼滑 唔會太甜膩⠀▪️意式香草奶凍 $54被粒粒藍莓圍繞既香草奶凍 有粒粒雲呢嗱籽 質感幼滑 啖啖香草味 中間既鮮忌廉亦富雲呢拿香 輕盈軟滑 蛋糕同樣有粒粒雲呢拿籽 不過味道就比較低調⠀▪️法國香梨無花果 $54蛋糕面層舖有一片片既香梨 入口清新 無花果消失得無所遁形 粉紅色既蛋糕體食落比較似原味 整體走輕盈清爽嘅路線⠀⁣整體而言 La Famille既戚風蛋糕 輕盈唔太甜膩 食完無乜罪惡感 私心推薦伯爵茶 開心果同柚子
La Famille 已經成為左我每季必食既蛋糕店⠀

▪️英國伯爵茶 $54
英國伯爵茶

▪️清森蘋果吉士紅茶 $54
清森蘋果吉士紅茶

期間限定既口味!

▪️意式香草奶凍 $54
意式香草奶凍