2020-07-19 111 瀏覽
行過中環荷李活道眼到斜行內有間特色果汁店就好奇去望一望,原來係一間新開主拎零邪惡感既低卡路里飲品店.材料源自美國而且100%純天然,咁出色當然唔可以錯過啦!店內主打5款水果口味既果汁底,當你揀好果汁底後再係4款base入面揀其一款同相應既果汁底mix,唔會侷限一味茶底咁悶.手搖金菊龍珠果桂花配氣泡水,龍珠果係飲品店真係比較少見,呈橙黃色既龍珠果充分地為飲品染上天然明亮既太陽橙色,入口清甜消暑解渴,帶點微酸感覺.加上氣泡水,解化出身體水既悶氣更舒暢.黑莓活性炭配烏龍茶,黑莓本身帶獨特既莓香,味道係莓類中較清淡富果香,酸度偏低,更容易入口.加上烏龍茶底帶點烏龍茶葉甘香,入口溫和解膩.

• 手搖金菊龍珠果桂花
  • 黑莓活性炭