1K
2008-01-06 9 瀏覽
早幾日黎左呢間食店到打邊爐, 全因為信用卡有優惠, 加上師傅從來都未黎過, 講就講到好好咁, 於是決定去試一試!九點後去到, 一坐底伙計即刻問你有冇DBS信用卡, 如果有就可以要任食自助餐, 一問之下原來九點後只係六十八蚊位, 好似好抵食, 於是任食就任食啦! 再同個伙計話要茶, 佢就好直接咁同你講開茶要比八蚊一位, 如果唔開就唔使比, 咁師傅見佢咁為我荷包著想, 唯有認真考慮!好決定揀個湯底先, 要左沙爹湯底, 跟住就樣樣都叫d黎試下啦, 有雪花肥牛, 牛柏葉, 四寶丸, 炸魚皮, 魚皮餃, 雲吞等等等等......樣樣都有叫, 但係咪以為佢會比好多份量你, 有幾多個人頭, 佢就比幾多你, 如果唔夠咪唯有再入單囉! 但係師傅又食唔到邊樣出色, 比較好係雪花肥牛, 因為切得好薄, 而且幾肥, 拖一拖即刻食得, 牛肉好鬆都幾香, 有牛肉味, 可以啦; 牛柏葉就好爽口, 配埋沙爹湯底就非常入味, 都可以啦; 而沙爹湯底都幾香幾濃, 但就唔算辣, 都唔唔差; 其他真係好普通!總括而言食物質素一般, 環境又係一般, 服務又係普普通通, 係就係六十八蚊位, 另加湯底, 而每位仲要加十蚊醬油, 再

總括而言食物質素一般, 環境又係一般, 服務又係普普通通, 係就係六十八蚊位, 另加湯底, 而每位仲要加十蚊醬油, 再叫多一渣竹蔗水加多廿蚊, 埋單連加一兩位合共二百三十幾蚊, 唔叫得上抵食! 師傅得出結論係雷聲大雨點小, 如果你未去過, 師傅就唔會鼓勵你去, 因為就算唔去都唔會有咩損失, 師傅相信冇下次喇!