2009-08-28 26 瀏覽
自從流金歲月開左之後我一直都好想去食, 因為有好多好評, 好多人都評為屯門區既高檔酒樓, 但係一直都覺得好貴所以無去過, 早幾日, 14個同事係開會之前一齊去左食飯, 終於去左呢度, 叫左2個套餐同一d小食我地叫左小籠包. 紅油抄手. 松子桂魚. 流金歲月炒反. 蒸&炸銀絲卷. 醉雞 湯. 脆鱔. 炒蝦球.甜品就叫左紅豆沙. 紀子紅棗凍糕 高力流沙. 其實應該仲有多d野食既不過我都唔記得咁多喇. 其實d野食真係普普通通. 除左銀絲卷同個魚整得不過不失之外其他野食真係仲有好大的進步空間! 就好似小籠包咁雖然唔難食算多汁, 但個皮都仲係厚左d ; 炒飯無乜料得d肉鬆同蔥唔係唔好食不但係完全唔值個個價; 脆鱔係炸得好香口既不過炸到完全無左鱔味其實炸乜都係分別; 醉雞d雞勁唔好食d肉仲有雪味! 最難食係紅油炒手, 煮熟雲吞後淋些辣油就算我自己整都得啦甜品都唔太好食, 個跟餐送既紅豆沙紅豆都唔多粒, 果皮味太重, 苦苦地都算仲要豆還豆, 水還水! 個高力流沙,雖然唔難食但係個紅豆餡得dd咁多, 好似食成舊粉咁 個紀子紅棗凍糕我無食不過同事話好似食冰咁, 忍唔住同餐廳既人講要換左佢!成餐飯我覺得

成餐飯我覺得比較值得讚既只有人蔘烏龍茶.

用東亞信用咭個餐有半價, 半價左14個個人食一人一百蚊到, 都唔係真係太貴不過咁既食物質素就一d都唔值, 服務反而無我想像中咁差
2009-08-26