2016-07-29 1895 瀏覽
係FB見到有friend讃好Nova cafe專頁,以為係一間咖啡店,入去睇佐下,原來係一間意大利餐廳,見而家暑假有做活動,露天海鮮燒烤BBQ,好似幾過癮!反正仔仔放假,就打算帶佢過去試下!禮拜六晚我哋一家大細齊齊過去(擔心無位所以有提前電話預約!)二樓係普通西餐廳咁,樓上天台係以露天燒烤為主題,現場很大,幾熱鬧,仲唔會好熱添!大廚正在爐上燒緊食物。waitress招呼我哋坐低,仔仔很興奮四圍望,好似想自己去燒埋一份。食材有好多種海鮮和扒類,海鮮幾新鮮,所以每一款都order佐,樣樣都試試睇邊啲好食~我最鐘意食蝦,嗌佐好多。見廚師簡單的調味已經香氣十足,蝦殼表面因為高溫和鹽的結合,呈現泛白的樣子,蝦子的鹹度配上蝦肉的自然鮮甜,再擠啲檸檬汁去提味,好正!而且蝦頭有蝦膏,但就不算很多。元貝同蟶子都好爽口,完全沒有霉。燒完點一點豉油提一下鮮味就夠。大蜆雜炊食物都新鮮,味鮮多汁。豬扒亦非常厚肉,咬的時候感覺到外焦裡嫩。有專人燒俾你,生熟程度又啱啱好, 因為企係你旁邊燒,所以到你放入口時都仲係熱辣辣。我太太和仔仔好快就食滯佐,我繼續再攻其他食物。呢度海鮮既新鮮又美味!下次要嗌多啲朋友黎先得,要人
二樓係普通西餐廳咁,樓上天台係以露天燒烤為主題,
現場很大,幾熱鬧,仲唔會好熱添!大廚正在爐上燒緊食物。
我太太和仔仔好快就食滯佐,我繼續再攻其他食物。
呢度海鮮既新鮮又美味!下次要嗌多啲朋友黎先得,要人多熱鬧先好玩!
價錢又唔貴,大人每位$298,細路$150。

2016-07-23
其他