2015-08-07
霸氣係由啲員工《流露》出黎!!!我都去咗食個好幾次,我好鍾意呢度嘅服務態度,有一種似曾相識既感覺---澳牛!我一早已經諗好晒食乜嘢,入到去即刻叫,跟住再同啲朋友吹下水。呢個時候有幾個大姐(嬸)行入嚟,夥計就帶去埋去坐低,坐低之後佢哋又話張枱細又話迫又話熱,跟住有第二個夥計同個同事講"唔L使理嗰的C9!麻L煩",雖然唔係好大聲,但係我哋聽到嗰班C9都一定聽到,食花生^^(雖然我都覺得個班C9好煩)個班C9即時黑面,想爆又唔敢爆,笑死。跟住我啲嘢食話咁快就到,先來左雲英雞,雞肉香滑,搭埋幾舊雞腎,送啤酒一流。再嚟豉椒炒花甲,豉椒味差少少,但係花甲肉尚算鮮甜都係送啤酒之選。砵酒焗蠔用錫紙包住焗,一開咗淡淡既砵酒味,但係食落就淨係食到蠔嘅鮮味,贊!上湯中蝦煎米粉底,係上次個夥計叔叔介紹我食嘅,上湯中蝦,蝦肉鮮甜爽脆,加埋個咪粉底煎得通透,再沾埋啲上湯一齊食,贊讚!鍋貼鮮蝦小棠菜,如果你以為係鍋貼,少年你太年輕了。其實係啲蝦膠溝啲小棠菜粒再沾脆漿炸,咬落外邊香脆入邊嘅蝦膠彈牙,加埋小棠菜粒三重口感。炸大腸拼京都骨,京都骨用半肥瘦肉排,肉質幾軟滑,炸大腸偏乾身,有少少柴皮嘅感覺。黃金墨魚餅,餅身偏