2012-04-18 67 瀏覽
今日一直苦惱食唔食 lunch 好,想食 D 熱0野, 唔係好想出街, 但又唔想自己煮.突然靈機一觸, 想起屋企附近有一間鋪食餛飩成日都排隊, 但又唔係成日開門, 好似好好食咁, 於是決定出去試試.去到店鋪, 果然如我所料, 已經有一堆人排隊或已經食得津津有味咁.於是我睇咗一陣有什麼食 (其實選擇也不多), 決定叫個餛飩面.等的期間, 見到其他人叫的餛飩面, 餛飩很多!!! 當然期待自己0個碗啦, 因為真係有0野要返屋企做, 同埋唔係咁慣企0係條街到食野, 所以我決定囉走返屋企慢慢嘆.因為第一次食, 雖然自己食得辣, 但都保守 D, 叫咗個小辣 (還有中和大辣可選), 同埋排後面個小姐話小辣都幾夠.一打開個蓋, 果然見到餛飩已經鋪滿!!! 食落去, 餛飩 size 剛剛好, 一口一隻, 麵也不會因為浸0係湯到而爛掉!!!辣度適中. 主要係價錢唔貴, $20 一碗, 真係抵食!!!

等的期間, 見到其他人叫的餛飩面, 餛飩很多!!!

一打開個蓋, 果然見到餛飩已經鋪滿!!!

2012-04-18
15 分鐘 (外賣自取)