2023-06-17 59 瀏覽
今日去咗粉嶺上堂,行經天橋見到個天黑晒☔️又走咗班車,就去咗飯堂食🤩呢間係上次同哥哥仔無意之中發現咗呢間,就去親呢到附近知掟搵食😙食物沙嗲牛肉麵個湯超正🥰好香花生味,濃而不咸!牛肉都大片,補鐵質一流😂咖哩吉列魚柳意粉咖哩汁好正!好香濃,唔係好辣,我仔仔超愛食😍魚柳炸得勁脆🤭辣椒油話說,上一次隊友係到食,見到辣椒油..人哋姐姐已經千吩咐萬吩咐話落幾滴試咗先!因為好多人都話好辣,佢自己都食得辣,都係落5-6滴,加少少渣..我自己就落2滴,初食真係唔feel到辣,淨係香!一滴入魂🙈後勁係係我食完埋埋單先feel到個咀好熱😂佢上次落咗4-5匙羹😨啲汗爆到好鬼水鬼上岸咁,辣到胃痛今次話要試多次,我哋問經理有冇得賣,佢話自家製😂得一罐冇得賣熱咖啡好香!好濃!飲入口有甘香❤️唔苦😂肉醬意粉呢個係哥哥至愛😍tea time 超值!因為佢個size唔係迷你,個肉醬其實要黎點薯條😂豬扒包配薯條呢個係弟弟order☺️因為佢話想要包同薯條,呢個就可以滿足到佢😂個豬扒好冧,好有豬扒味!弟弟都食到,包面外脆內軟然後2兄弟爭點肉醬薯條😮‍💨呢到啲粗薯條正呀!又脆,又唔會好多油入面環境呢到多卡位,我哋鐘意坐得闊啲,舒服啲

食物

沙嗲牛肉麵
個湯超正🥰好香花生味,濃而不咸!
牛肉都大片,補鐵質一流😂

咖哩吉列魚柳意粉

咖哩汁好正!好香濃,唔係好辣,我仔仔超愛食😍魚柳炸得勁脆🤭

辣椒油

我自己就落2滴,初食真係唔feel到辣,淨係香!一滴入魂🙈
後勁係係我食完埋埋單先feel到個咀好熱😂

佢上次落咗4-5匙羹😨啲汗爆到好鬼水鬼上岸咁,辣到胃痛

熱咖啡
好香!好濃!飲入口有甘香❤️唔苦😂

肉醬意粉

豬扒包配薯條
個豬扒好冧,好有豬扒味!弟弟都食到,包面外脆內軟
然後2兄弟爭點肉醬薯條😮‍💨
呢到啲粗薯條正呀!又脆,又唔會好多油入面

呢到多卡位,我哋鐘意坐得闊啲,舒服啲!地方乾淨,夠光猛。

2023-06-17
  • 肉醬意粉