2014-08-02 6191 瀏覽
今次係第2次食小男孩了~仍然係懷念0係法國一POT POT食青口既爽快感覺~呢餐一行6位, 叫個4人餐, 道道菜都有得揀 首先係CASCER SALAD, 個碗大過個頭!!!由最低既羅文菜, 咸魚仔, 脆包仔,到頂既芝士粉同芝士片, 樣樣料齊哂--俾你自己撈  好明顯食得出係好新鮮既菜, 醬汁份量恰到好處, 唔會撈完之後浸哂水咁 份量係足夠6個人分有多!!!湯有周打蜆同埋正常紅白~冇咩特別, 但服務員姐姐好nice咁奉上share bowl俾我地 attentive!!讚!!主菜黎喇!!!我地有2款青口揀--白酒煮青口走唔甩喇~common sense都知, 白酒0係煮既過程酒精會揮發哂..但佢呢度用既白酒留返好濃既甜味, 加埋青口既鮮味, 個湯變哂精華<3其實都預左藍青口係frozen貨架喇~(笑)但呢度煮到d藍青口一d冰鮮味都冇 , 仲keep住多料!!!滿既!!哈哈芝士唔係我喜好, 所以我冇意見, 但朋友話唔太好~main揀左大蝦天使麵同帶子意大利飯, 嗯..份量係一人一啖仔~不過都唔錯既, 帶子意大利飯個帶子雖然係冰鮮..但係佢地煎封左2邊到金黃色, 中間一
今次係第2次食小男孩了~
仍然係懷念0係法國一POT POT食青口既爽快感覺~

呢餐一行6位, 叫個4人餐, 道道菜都有得揀

份量係足夠6個人分有多!!!
cascer salad
attentive!!讚!!

, 仲keep住多料!!!滿既!!
白酒藍貝
哈哈芝士唔係我喜好, 所以我冇意見, 但朋友話唔太好~
芝士藍貝
main揀左大蝦天使麵同帶子意大利飯, 嗯..份量係一人一啖仔~不過都唔錯既, 帶子意大利飯個帶子雖然係冰鮮..但係佢地煎封左2邊到金黃色, 中間一絲絲好juicy~
個天使麵用左好濃既香草醬, (蝦冇食
)麵好爽既~唔錯!!
帶子意大利飯
大蝦天使麵
大盤揀左羊架同豬肋骨~因為食完青口太滿足..所以都係將d機會俾朋友試~
可以講既係羊架係夠"淋"既, 不過唔係order既5成熟~~
羊架
PORK RIB
甜品係有得揀既~最值得提既係個crumble~好大粒既crumble入面係黑加倫子粒~都幾match
2014-07-25
白酒藍貝