餐廳: Smoko
資訊:

2015-08-08 654 瀏覽
閒逛北角時,發現黑色型格咖啡店。咖啡店得幾個位,多半做外賣生意。飲品除左有咖啡之外,仲有果茶同餐牌上無既梳打飲品。Blue Soda ($30)Soda drink係menu上無既,由店員自行調製。店員見我地行到身水身汗咁熱,整左杯藍色既梳打俾我地。藍色梳打顏色好夏日,見到已經透心涼。波子汽水同菠蘿味道清新,而且唔會過甜;好適合夏天邊行邊飲,真係好舒服。Cucumber Tap Coffee (Regular) $45之前上網睇到有青瓜味既咖啡覺得非常特別,所以專登因為佢而黎。為食妹平時少飲咖啡,唔落奶唔落糖更加係第一次,以為一定會好苦澀好難入口。老闆沖好咖啡後,叫為食妹好似飲啤酒咁飲。一入口係青瓜既清甜味,甜度自然,冰涼清爽既味道好解暑。完全無為食妹想像中咁苦同難入口。青瓜同咖啡呢個配搭十分驚喜,會令人重新欣賞咖啡呢。由兩個後生仔打理既咖啡店,飲品有驚喜。而且好細心咁問我地對口味既意見,睇落出好有心機經營。
閒逛北角時,發現黑色型格咖啡店。
咖啡店得幾個位,多半做外賣生意。
飲品除左有咖啡之外,仲有果茶同餐牌上無既梳打飲品。
BLUE SODA
Blue Soda ($30)

Soda drink係menu上無既,由店員自行調製。
店員見我地行到身水身汗咁熱,整左杯藍色既梳打俾我地。
藍色梳打顏色好夏日,見到已經透心涼。
CUCUMBER TAP COFFEE

老闆沖好咖啡後,叫為食妹好似飲啤酒咁飲。
一入口係青瓜既清甜味,甜度自然,冰涼清爽既味道好解暑。
完全無為食妹想像中咁苦同難入口。
青瓜同咖啡呢個配搭十分驚喜,會令人重新欣賞咖啡呢。

由兩個後生仔打理既咖啡店,飲品有驚喜。
而且好細心咁問我地對口味既意見,睇落出好有心機經營。
2015-08-07
5 分鐘 (外賣自取)
$35 (其他)
BLUE SODA
CUCUMBER TAP COFFEE