2022-12-13 374 瀏覽
🐒今次嚟到馬灣名勝挪亞方舟酒店BBQ,係青馬橋邊望住月亮🌕🎑BBQ🍢今次一行4人,揀咗Harvest Beachside的 「Chill 極致海陸空活海鮮燒烤套餐 」(4 位用)呢個擺盤極有氣勢,呢個海陸空套餐,有齊豬牛羊雞魚蝦蔬菜,包羅萬有而且選料上乘👍,當中有幾樣s食物令我地特別難忘:蜜糖茄醬燒原隻緬甸野生海虎蝦虎蝦來自緬甸,師傅已經預先將蝦開邊,燒完之後好易起肉,唔洗用手剝,蝦肉爽口鮮甜,大隻啖啖肉,配蜜糖茄醬一流香料蕉葉烤紐西蘭海鱸魚柳 魚柳冇骨,啱曬我呢d懶鬼,師傅用蕉葉包好充滿醬汁嘅魚柳,再用錫紙包實比我地燒,燒完好入味越式香茅醃澳洲保濕豬鞍第一次試豬鞍,個樣好似羊架,食一啖就好有驚喜,爽口到索索聲,平時鍾意食牛多過豬,但今次我都自己食曬成件豬扒手造蝦丸朋友當中有人只食海鮮同蔬菜,呢樣就啱曬佢,初初以為又係BBQ打邊爐d加工丸,但食得出呢個係真材實料新鮮蝦肉,毫無廉價感,酒店果然高級d!套餐裡面仲有其他食材:美國穀飼安格斯肉眼牛扒🥩手造迷你澳洲和牛漢堡有機露絲瑪莉醃紐西蘭羊扒日式大葱醃鹿兒島無激素雞肶肉🍗德國紐倫堡腸新鮮美國蘆筍及甘荀苗🥕墨西哥香料芝士烤原條粟米🌽松露醬牛油
「Chill 極致海陸空活海鮮燒烤套餐 」(4 位用)

香料蕉葉烤紐西蘭海鱸魚柳

新鮮美國蘆筍及甘荀苗🥕
墨西哥香料芝士烤原條粟米🌽
松露醬牛油大啡菇
意式番茄香草包
套餐包8 罐汽水🥤、蜜糖🍯、醬料同埋燒烤工具,total HK$1,688,人均消費4字頭,呢個價錢係酒店設備齊全食到飽飽,喺Harvest Beachside安靜享受醉人美景,真係值回票價啊

食飽記得行下酒店入口長廊,呢度有張椅影相好浪漫架
「Chill 極致海陸空活海鮮燒烤套餐 」(4 位用)