2021-07-15 164 瀏覽
今篇食評開頭就急不可待講左呢間餐廳個景先😆因爲而加夏天太陽晏左落山,黎到7點就岩岩晚霞,雖然唔係坐窗邊,但甘岩店員上左呢杯幻彩荔枝養生花茶,發現同個天空真係好相襯!俾好多朋友睇都話好靚😍 係得意之作酸辣魚皮係好開胃嘅前菜,其實係辣多於酸,而魚皮係好爽口,不過就算叫左少辣,都係對於我呢類唔太食得辣的人而言係太辣🥵,多得杯靚花茶救命,不過希望餐廳可以將支飲管轉做粗飲管,事關荔枝果肉好足料但係啜唔上😆涼拌生菜嘅麻醬係偏重花生味,個人覺得唔錯的説,菜都算新鮮,仲可以解辣酸菜爐魚係最期待嘅一道菜!因為太耐無北上食酸菜魚,而呢個湯更係餐廳用真材實料熬出來,飲得出有別於一般味精偏重嘅湯底,同埋鮮魚湯都易d做少辣,岩返我地口味,不得不提寬粉口感係煙韌好好咬,食唔停口香鍋肥腸原來即豬大腸,係我至愛😍 唔係成日食川菜,所以真係長知識!仲有蓮藕片襯托,其實睇佢好多辣椒甘,但唔算太辣,大腸仲好乾淨,平時最怕餐廳清唔乾淨啲內臟之後就係重頭戲-麻辣小龍蝦🦞,成日聽人地話好好食所以一定要試!話明小龍蝦所以冇期待太多蝦肉,點知都OK,食落都鮮,相信係養殖場養,都應可放心食另外食得太多辣野所以叫返碟炒鮮萵苣食,鮮甜又健

另外食得太多辣野所以叫返碟炒鮮萵苣食,鮮甜又健康,可幫助消化

最後係川菜必食嘅紅糖糍粑,炸得外脆內煙韌,點上紅糖真完美配搭
2021-07-12
  • 酸菜爐魚