2020-02-13
呢日喺MOKO食Lunch,食完就周圍行下,好耐無行呢個商場,估唔到變咗咁多,而且我而家先發現原來個商場咁大🙈。行下行下一樓啲手作文青店,見到有間好少女風嘅靚靚小店,原來係賣養生茶包的🌿。除咗茶包外,仲有茶飲同蛋糕仔賣🧁。見頭先食晏未食甜品,就試下啦,加上小店有做套餐$58,包自選杯裝飲品一杯+花茶蛋糕一件。皇牌氣血茶❤️(原價$38),見個名好似好養生咁XD,而且水牌上嘅效用係寫住「理氣散瘀、暖宮驅寒」,就叫咗杯熱嘅嚟試下。不過要小心個杯熱啊,因為係用膠杯,所以一定要拎住紙皮個位。氣血茶用上多種花同棗,甘甘地唔太甜飲落幾舒服,感覺好似真係啱女仔飲咁💁♀️。士多啤梨茶🍓(原價$36),呢個係朋友叫嘅,只能夠點凍茶,因為係泡泡系列,所以茶上面嘅係泡泡,而唔係奶蓋。士多啤梨味唔算太濃,反而加咗片青檸令佢變得清新。夢幻卷蛋🦋(原價$42),蛋糕係藍色,望落的確幾夢幻。不過味道就無乜特別,正常一件蛋卷。白朱古力抹茶蛋糕🍵(原價$42),造型成個冬甩咁🍩,幾得意。抹茶搭配白朱古力幾夾,幾好味,上面仲有啲食用花添。由於我杯氣血茶真係唔錯,所以特登望下啲茶包。原來都幾多款揀,$120/10包,定價可接
除咗茶包外,仲有茶飲同蛋糕仔賣🧁。見頭先食晏未食 甜品,就試下啦,加上小店有做套餐$58,包自選杯裝飲品一杯+花茶蛋糕一件。
由於我杯氣血茶真係唔錯,所以特登望下啲茶包。原來都幾多款揀,$120/10包,定價可接受啦,主要係個包裝幾得體,送禮自用皆宜😌。
總括嚟講,呢到嘅養生茶除咗可以嚟坐低飲一杯外,亦可以買茶包走。茶飲比蛋糕出色,不過如果坐低同朋友傾下偈嘅話,叫個套餐亦係一個好選擇。再者,呢到環境確係幾靚,好多花花又採用雲石枱,打卡一流💖。