呢間以木系嘅日式咖啡館 一直都想試好耐🎐喺大埔 尖沙咀 銅鑼灣都有分店🏬餐廳以草木為主調 呈現素雅清新的風格🌿燈光明亮 座位都好闊落🛋精緻嘅裝修擺設同店員管家衣著都好有日本洋食屋嘅感覺🎴令我好期待呢間餐廳😆✨️咖喱牛肋肉蛋包飯 $145分數:🌕🌕🌕🌗🌑賣相好吸引嘅蛋包飯🫶擺盤係一貫日本cafe嘅做法 用紅綠顏色嘅伴菜 襯托咖喱蛋包飯🍃蛋包飯好飽滿 呈半滑狀態 十分軟嫩🍳店員會主動幫手切開 同淋上醬汁 亦可選擇自己動手🫗但失望在於個咖喱牛肋肉🥲咖喱唔似日式咖喱偏甜嘅味道 反而有茶記港式咖喱feel🍛而牛肋肉都比較韌同老 真係似咖喱牛腩飯🫣成為咗呢道菜嘅敗筆😢✨️炸軟殼蟹扁意粉 $98分數:🌕🌕🌕🌕🌘大大隻嘅炸軟殼蟹相當吸睛🦀扁意粉硬度適中 幾有彈性咬口😛亦都掛上蕃茄肉醬汁🍝味道偏甜帶微酸🍅炸軟殼蟹新鮮炸起好香脆 形狀都hold得好靚💥但略嫌炸粉厚咗啲啲 🤏✨️伯爵茶戚風蛋糕 $66分數:🌕🌕🌕🌕🌑戚風蛋糕火候控制唔錯🍰蛋糕體有空氣感有彈性 質感濕潤唔會痴口👍伯爵茶都幾香濃☕️而表面嘅cream打起好挺身 好綿密🧁整體味道唔錯 但價錢偏貴 唔算好有特色🧐總結:餐廳裝修座位等都好舒適 一貫日式風格🎐

✨️咖喱牛肋肉蛋包飯 $145
分數:🌕🌕🌕🌗🌑

✨️炸軟殼蟹扁意粉 $98
分數:🌕🌕🌕🌕🌘

✨️伯爵茶戚風蛋糕 $66
分數:🌕🌕🌕🌕🌑

總結:
餐廳裝修座位等都好舒適 一貫日式風格🎐但職員態度就麻麻地🙉尤其是明明book咗位 都仲要排隊等入座🫠而職員語氣都幾粗魯 有啲趕客😗整體食物質素屬中等 賣相都幾適合影相🍴可能我期望值太高 所以有啲失望🤥
咖喱牛肋肉蛋包飯

咖喱牛肋肉蛋包飯

1935 瀏覽

伯爵茶戚風蛋糕

2023-08-09
5 分鐘 (堂食)
伯爵茶戚風蛋糕