2024-08-15
羲和雅苑片皮鴨十分出名,仲有維港靚海景,今次係黎食午餐,天氣好好望住咁靚嘅View更加享受😎好有休閒嘅感覺,入邊座位非常寬闊,仲有戶外座位,好chill~💟蘿蔔絲酥餅,酥香的外皮入邊包裹着甜甜多汁的蘿蔔絲,非常好味💟片皮鴨(一鴨三吃)✨鴨胸皮: 將鴨胸皮蘸上藍莓醬+爆炸糖,感覺好特別,藍莓醬中和了油膩感覺,爆炸糖喺口中爆發✨鴨胸肉: 蘸上黃芥茉醬,有點點醒胃的感覺,肉油鴨香✨鴨腿肉:包皮夾上鴨腿肉,再放上京蔥、青瓜、醬汁一齊食,好好味💟點心拼盤分別有酸汁黑白耳、鮮蝦燒賣、小籠包、一口鹹水角、仙桃布丁、黑松露煙燻鵝肝伴脆炸饅頭、磯煮鮑魚、撈汁海蜇花、山楂汁淮山、芥末墩兒、羲和蝦餃皇賣相非常靚,好特別,好適合打卡,味道亦都好好👍🏻最鍾意磯煮鮑魚,肉質爽口,醬汁甜甜地非常有鮮味。另外黑松露煙燻鵝肝伴脆炸饅頭亦都好欣賞,鵝肝富有油香,配上脆炸饅頭,口感豐富。
💟片皮鴨(一鴨三吃)
✨鴨胸肉: 蘸上黃芥茉醬,有點點醒胃的感覺,肉油鴨香
💟點心拼盤