2022-03-10
今日同同事去咗尖沙咀一間靚靚裝修既印度餐廳食lunch~ 我們點了2個湯,咖喱雞+蒜蓉Naan 和雞肉串~佢份量真係好大好抵食~ 兩個人真係食到好飽~ 我地叫左Qabaili Special Yaknhi (Mutton)是一個羊湯~ 羊湯不會有羊臊味之外,香料配合得非常好,廚師一個羊肉清湯,配搭試了香料一起煲,非常特別!我們叫了的前菜是小食是Chicken Shiah Tawook ,像是一個長長的卷子~ 估計是豆子,配合了香料和肉一起做成的卷子,煎得非常香脆!也很有特色!Chicken tawa masala 是咖喱雞肉~ 配搭著蒜蓉麵包Garlic Naan一起吃真的很好吃!雞肉好嫩滑~ 都炒到好香~ 配料洋蔥都好好味😋加落蒜蓉食真心好正呀!超級香口!個蒜蓉麵包都烤得好香口新鮮即叫即烤~ 非常美味我們叫了兩杯Mango 乳酸,芒果乳酸完全是配搭印度食品的靈魂精粹!酸酸甜甜!非常開胃!
我們點了2個湯,咖喱雞+蒜蓉Naan 和雞肉串~
佢份量真係好大好抵食~ 兩個人真係食到好飽~
超級香口!個蒜蓉麵包都烤得好香口新鮮即叫即烤~ 非常美味