2010-05-01
同老公慶祝拍拖周年紀念日, 想靜靜的渡過, 選了尖沙咀既UCC Cafe~ 剛收工, 傍晚六點幾去到, 因為都幾肚餓, 入去坐低先, 人不太多, 環境幾好幾清靜. 點左兩個main course, 每份+左$28配埋沙律, 餐湯同飲品~ 沙律吧選擇不多, 只能舀一次, 大部份都係罐頭食品, 生菜, 車厘茄, 粟米, 水蜜桃, 吞拿魚, 菠蘿, 長通粉, 啫喱, 不過作為餐前小食, 又幾開胃, 見到有人將沙律砌到高一高, 好似當年去pizza hut 咁... 餐湯係羅宋湯, 好有蕃茄味又唔太辣, 味道唔錯~ 白汁雞皇奄列蛋包飯, 雞皇原來係炸雞, 同我想像中有出入, 炸得比較乾身, 不過聞到幾香, 蛋包飯幾好味~ 日式咖喱牛肉飯, 賣相普通, 味道卻有驚喜, 充斥著日式咖喱香, 唔係太辣, 應該係日本人所講既"中辛"咁上下... 跟餐既鮮橙汁, 好大杯, 抵飲! 跟餐既UCC咖啡, 甘香而不苦澀, 果然係餐廳招牌貨~順帶一提, 待應服務好好, 反應快夠殷勤, 抵讚, 唯一扣分係個牛肉飯落錯單黎左第二樣野, 不過都即時改正叫廚房再做, 將功補過~
餐湯係羅宋湯, 好有蕃茄味又唔太辣, 味道唔錯~
跟餐既鮮橙汁, 好大杯, 抵飲!
跟餐既UCC咖啡, 甘香而不苦澀, 果然係餐廳招牌貨~