餐廳: 元気寿司 (始創中心)
資訊:

2017-08-07 464 瀏覽
今個月食左元氣3次因為真係食極唔厭特別係高速元氣魚生壽司特別新鮮第一輪: 醬汁呑拿魚壽司1份蔥花炙燒三文魚腩壽司2件三文魚腩壽司2件辣味炙燒三文魚腩壽司2件第二輪: 湯烏冬縞鰺柚子鹽壽司2件三文魚腩壽司2件蔥花碎呑拿魚壽司卷1份第三輪: 蔥花碎呑拿魚壽司2件醋鯖魚壽司1份柚子胡椒鹽鰹魚壽司1份醬油呑拿魚壽司1份千層蛋糕今次我地其實得兩個人不過真係食左超多野 大約$300有好多都特別好食三文魚腩壽司 同醬汁呑拿魚壽司我地忍唔住叫左2次季節限定: 縞鰺魚柚子鹽壽司呢個好好食 一定首推肉質係超爽滑 有d似油甘魚可能柚子鹽會搶左魚既味道但都好夾好好食高速限定: 蔥花碎呑拿魚壽司呢個比普通蔥花碎呑拿魚壽司值得試佢個卷入面係裹住d醃黃瓜多左份層次一爽一軟 好正同埋元氣既呑拿魚係超好食好新鮮 顏色同味道比起出面既呑拿魚靚好多同埋比起普遍香港人鍾意既三文魚更值得食架湯烏冬係好滑又彈牙既烏冬鰹魚湯底好味 我個fd係飲曬d湯添haha烏冬應該係粗身少少既讚歧烏冬黎煮得岩岩好 鍾意烏冬既人必試呀千層蛋糕呢個唔錯之前食過千層蛋糕 但感覺唔太好因為唔鍾意平時食個d咁冧 一食落口好似得d cream 就冇曬可能個
今個月食左元氣3次

元氣係香港黎講算係值得食既壽司連鎖店
唔會話好貴 質素又掂 推介

ps 其實我唔太記得d菜式名 所以可能有d出入 請見諒
2017-08-06
20 分鐘 (堂食)
縞鰺柚子鹽壽司
蔥花碎呑拿魚卷