2022-06-20
好耐冇飲得咁舒暢! 朋友係網上見到依間有個free flow promotion, $188就可以任飲, 而且酒類選擇多, 特登卜定位happy Friday黎開心下~餐廳以綠色為主, 招牌同牆身都用植物佈置, 天花掛左好多彩色花串, 好靚! Cocktail list入面選擇已經好多, 可以自己揀Base, 除左一般既VODKA外, 仲可以揀GIN同WHISKY。Kobe Blue Blend先來一杯WHISKY, 順口唔燒喉嚨, 酒香濃厚。 另外仲試左兩款Vodka, 特別之處係可以加入水果味既冰粒, 仲有唔同口味, 非常人性化!特別杯Tokyo Night Yuzu Vodka蘋果汁冰粒一路溶化, 令果味不減, 好易入口, 唔覺唔覺就飲哂成杯~美國特級安格斯肉眼賣相靚, 牛扒上既網紋好吸引, 切開牛扒中心係嫩粉紅。最欣賞佢煎到表面焦香, 內裡肉汁豐富, 煎封得好好! 入口可以食到面層微脆, 內軟嫩JUICY既口感, 肉味香濃。老實講依塊牛唔洗點鹽已經超好食, 不過佢亦有附上岩鹽同埋我最愛既原粒蒜頭, 將蒜頭一瓣取出再塗抹到牛排上, 又係另一番風味, 總之一個字, 香!香烤威爾斯羊
Kobe Blue Blend
先來一杯WHISKY, 順口唔燒喉嚨, 酒香濃厚。
特別杯Tokyo Night Yuzu Vodka
美國特級安格斯肉眼
賣相靚, 牛扒上既網紋好吸引, 切開牛扒中心係嫩粉紅。
香烤威爾斯羊西冷
唔係間間餐廳都會有羊西冷, 所以遇到有既都會叫黎食。估唔到份量咁大, 而且非常厚身, 重點係咁厚身都做到口感軟嫩, 羊脂豐富香味濃郁, 整體香而不酥, 好好食!
另外值得一讚既係, 佢連伴碟既蔬菜都有用心煮, 切片既翠肉瓜, 茄子, 薯仔, 豆角, 茄扒等等, 全部都煎香左先上碟, 亦有悉心擺盤, 唔止食得出, 仲係睇得出既誠意。