2022-05-24
前幾日個天不停⛈落雨梗係要搵啲室內活動做吓啦撞正姨姨又放假,媽媽一於約佢去食個brunch 再shopping🛍血拼之前梗係要食飽咗先有💪🏻力啊今次我哋就揀咗東涌Sheraton隔籬商場勁好view嘅西餐廳@upperdeckhk 😍睇吓個Menulunch set 勁多選擇配埋呢個地方同環境絕對係超值餐廳中間再放咗張波枱🎱只要響度惠顧就免費玩,計落仲抵過波樓🤣🤣前菜Burrata cheese with cherry tomato🥗啲芝士有creamy又香牛奶味食到我舔舔脷個 sauce 酸酸甜甜好開胃Soup of day🥣南瓜湯又滑又香甜主菜 Rib eye steak 🥩牛扒選咗medium rare 煎完出嚟真係粉紅色軟軟滑滑超好味 配菜薯條🍟應該係新鮮手切,薯仔味濃郁鍾意飲返兩杯嘅媽媽梗係加$30要杯🍷house red wine chill 下😜Rigatoni Amatricaiana🍝煙肉芝士茄汁通粉煮得Al dente ,芝士毫不吝嗇放滿面,厚切煙肉條配埋洋蔥絲非常惹味連天天BB一啖一啖不停口咁食👍甜品Baked Alaska 好耐冇見嘅懷舊甜品外層酸酸甜甜嘅蛋白配
血拼之前梗係要食飽咗先有💪🏻力啊
Rigatoni Amatricaiana🍝
連天天BB一啖一啖不停口咁食👍
甜品
Baked Alaska
好耐冇見嘅懷舊甜品外層酸酸甜甜嘅蛋白配青檸皮碎超清新,入邊係勁濃士多啤梨🍓雪糕
呢度啲員工服務一流🙏超有愛心,成日同我玩,直得一讚
臨走時見到佢個Dry aged 櫃放滿多種部位不同的熟成牛排🤤等有機會同爸爸嚟撐枱腳