2023-08-05
疫情咁耐都較少食自助餐,今日就book左開業以來一直都好想試嘅ADD+,同朋友望住靚景食餐好嘅!ADD+係為於M+入面,同M+裝修都一樣咁有特色,最特別係有一整面落地大玻璃,望住好靚嘅香港景色我哋6:30pm入座,首先當然要去食海鮮!有蠔、扇貝、青口、蟹腳等等!蟹腳啖啖都係肉!蟹肉味都好鮮甜~其他食物方面,都有好多唔同嘅款式,例如有中式熟食、芝士麵包bar、pizza、燒味,我自己好like個芝士bar,有好多唔同款嘅芝士,仲有魚皮!魚皮十分爽脆,同埋好耐冇食過喇,估唔到自助餐裏面竟然會有!仲有唔同嘅counter /小食車,有我最鍾意食嘅片皮鴨,片皮鴨係佢會包好一份份,即切即整,鴨皮十分脆👍🏻同埋仲有即切牛扒,牛扒大概五成熟,啱我口味,牛味亦都十分重,旁邊仲有得自己夾薯條,薯條又熱又脆食到中段,原來每一個人可以有一款湯,有周打忌廉湯同埋蟲草雞湯,我同朋友一人嗌一碗,我覺得蟲草雞湯比較出色,十分足料,同埋熱辣辣嘅湯係最好飲!我覺得比較特別嘅係有一個booth即整湯麵,最特別嘅係啲蝦係養喺個缸裏面,即叫即撈即煮,所以蝦係好新鮮同爽甜。更驚喜嘅,係佢個湯底都好好味, 十分濃郁,完全有海鮮同
我覺得比較特別嘅係有一個booth即整湯麵,最特別嘅係啲蝦係養喺個缸裏面,即叫即撈即煮,所以蝦係好新鮮同爽甜。更驚喜嘅,係佢個湯底都好好味, 十分濃郁,完全有海鮮同埋蝦味嘅精華,好香甜!
食到咁上下,又係時候食甜品。甜品款式眾多,我覺得最特別係有macaroon,出面食一件都唔平啦,佢嘅macaroon好香,外皮好脆,但唔會太甜,所以唔係好滯可以食多幾件!同時仲有唔同款式嘅蛋糕,每一樣都細細件,咁就可以食多幾款😆。仲有Häagen-Dazs雪糕!
呢個buffet係可以任飲fruit punch、汽水等等,cocktail都有,紅酒嗰啲就要加錢,我覺得佢個fruit punch都幾好飲,杯入面有唔同嘅生果,夠晒清新~
整體來講,食物款式多,亦都會不斷咁refill,最鍾意係佢嘅甜品同蟹腳!環境都舒服,服務亦都好好。之後上網搵返Add+嘅資料,發覺下午茶都應該幾出色,下次要再嚟食下先~