2019-09-16 1541 瀏覽
☀️話說去左山頂黎個小旅行,行左陣攰攰地餓餓地,諗起頭先食lunch間37 Steakhouse隔離Mina House有得食甜品,就去左歎個甜品buffet,繼續我嘅悠閒肥肥下午~✨Dining環境無得彈,明亮柔和嘅燈光,寬闊嘅用餐環境,窗外綠色景緻,酒店級嘅甜品賣相,令人心情放鬆,味蕾滾動呀!♥️每位先奉上朱古力酥餅,烤熱左令朱古力少少溶化更加好味😋隆重出場嘅甜品區就放置喺餐區中央位置,其中包括有:🔆巧克力燕麥曲奇 🍪 Chocolate Oats Cookies - 絕對推介,軟硬甜度剛好。燕麥同朱古力一濃一淡配合,令曲奇味道層次up~🔆法式香橙🍊乳酪蛋糕 French Orange Yogurt Cake - 好香橙味,配合乳酪味蛋糕,造型香味特別,係一個優雅又酸酸地嘅甜品~🔆香草栗子🌰蛋糕 Vanilla Chestnut Cake - 厚厚嘅栗子蓉,下面係香鬆軟嘅蛋糕,一層蛋糕一層cream,口感奶滑香軟,高水準!🔆伯爵歌劇院蛋糕 🍰 Earl Grey Opera Cake - 如果有人好似我咁鍾意Earl Grey味道,一定都like呢個蛋糕,皆因佢嘅百爵茶味道好突出。蛋糕
朱古力酥餅
♥️每位先奉上朱古力酥餅,烤熱左令朱古力少少溶化更加好味😋
隆重出場嘅甜品區就放置喺餐區中央位置,其中包括有:
香草栗子🌰蛋糕 Vanilla Chestnut Cake
伯爵歌劇院蛋糕 🍰Earl Grey Opera Cake
🔆伯爵歌劇院蛋糕 🍰 Earl Grey Opera Cake - 如果有人好似我咁鍾意Earl Grey味道,一定都like呢個蛋糕,皆因佢嘅百爵茶味道好突出。蛋糕造型神秘又高雅,茶味香濃奶油香滑蛋糕鬆軟,坊間真係少有。
巧克力蛋糕 Chocolate Cake
🔆巧克力🍫蛋糕 Chocolate Cake - 朱古力濃而不膩,完全唔會過甜,一層一層嘅蛋糕、朱古力cream都帶比味蕾無窮嘅享受呀!
鮮果
🔆除左以上食左幾轉嘅甜品,仲有其他未能盡錄呀!而且造型味道真係酒店級水準👍🏻。好似有煎茶芝士杯 Sencha Tiramisu Shooter、芒果熱情果蛋糕 Mango Passion Fruit Cake、香草紅桑子杯 Vanilla Raspberry Shooter、玫瑰草莓杯子蛋糕 Rose Strawberry Cup Cake、綠茶紫蘇蛋糕 Greentea Shiso Layer Cake等等,百幾蚊就可以開心又滿足,我真係知慳識儉😜
下午茶
朱古力酥餅