2019-09-16
☀️話說去左山頂黎個小旅行,行左陣攰攰地餓餓地,諗起頭先食lunch間37 Steakhouse隔離Mina House有得食甜品,就去左歎個甜品buffet,繼續我嘅悠閒肥肥下午~✨Dining環境無得彈,明亮柔和嘅燈光,寬闊嘅用餐環境,窗外綠色景緻,酒店級嘅甜品賣相,令人心情放鬆,味蕾滾動呀!♥️每位先奉上朱古力酥餅,烤熱左令朱古力少少溶化更加好味😋隆重出場嘅甜品區就放置喺餐區中央位置,其中包括有:🔆巧克力燕麥曲奇 🍪 Chocolate Oats Cookies - 絕對推介,軟硬甜度剛好。燕麥同朱古力一濃一淡配合,令曲奇味道層次up~🔆法式香橙🍊乳酪蛋糕 French Orange Yogurt Cake - 好香橙味,配合乳酪味蛋糕,造型香味特別,係一個優雅又酸酸地嘅甜品~🔆香草栗子🌰蛋糕 Vanilla Chestnut Cake - 厚厚嘅栗子蓉,下面係香鬆軟嘅蛋糕,一層蛋糕一層cream,口感奶滑香軟,高水準!🔆伯爵歌劇院蛋糕 🍰 Earl Grey Opera Cake - 如果有人好似我咁鍾意Earl Grey味道,一定都like呢個蛋糕,皆因佢嘅百爵茶味道好突出。蛋糕
朱古力酥餅
隆重出場嘅甜品區就放置喺餐區中央位置,其中包括有:
香草栗子🌰蛋糕 Vanilla Chestnut Cake
伯爵歌劇院蛋糕 🍰Earl Grey Opera Cake
巧克力蛋糕 Chocolate Cake
香草紅桑子杯 Vanilla Raspberry Shooter
鮮果