2020-08-01
雖然疫情仲未完結,而且天氣又熱,但係無嘢能夠阻止我對打邊爐嘅熱愛😍 所以我今日依然都嚟到香香宮煮打!邊!爐!一入門口除咗見倒有龍椅之外,仲有好幾件龍袍提供俾客人著住嚟影相,霸氣到非常。而我哋今日就去咗儲秀宮。一開始就叫咗個卜卜蜆嘅湯底,好夠鮮味,而且呢個煲好勁好快就滾到d 卜卜蜆開哂,正!打邊爐點可以無牛,先嚟一個手切本地牛肉,好厚切,拎出嚟嘅時候仲有煙架,賣相一流!而且加落帶卜卜蜆味道嘅湯底真係無得輸。牛肉質素亦都好高,就算失手淥得耐咗都唔會好韌。值得推介。當然唔少得酒香陳年花雕浸牛肉,我覺得師傅應該將d牛肉用花雕浸咗好耐,點淥都唔會無咗d花雕嘅味,我哋亦都試過將手切本地牛肉點咗落d花雕度先再淥嚟食,真係好正好正!另外仲叫咗自家製即炸魚皮就好脆好乾身,一啲都唔油膩,亦都唔會好鹹。手打蟹子鮮蝦丸好彈牙;蘿蔔片好薄身好輕易就可以淥到冧哂😍總括嚟講食物質素同服務態度都好好,咁耐無得出嚟打邊爐,個儲秀宮真係坐得我哋好舒服😂
好彈牙;蘿蔔片好薄身好輕易就可以淥到冧哂😍