2019-03-05
同朋友去完鯉魚門買手信,出返港鐵站都已經傍晚,又開始肚餓,於是上大食代睇吓有咩好食,竟然見到有間火鍋放題,由於太耐冇食放題,我同朋友決定豪一豪佢先!!! 湯底要咗海膽龍蝦湯,海膽新鮮無腥味,澳洲和牛脂肪分佈平均,食落唔肥膩,龍蝦雖然唔係好大隻,但好新鮮同彈牙,最驚喜係湯底真係有海膽肉,不枉我哋加錢要呢個湯底。另外,我哋叫咗特選美國牛肉,呢款肉味較濃,雖然脂肪不及和牛多,但食落都唔嚡。火鍋配料除咗 order 嗰啲,例如牛肉、豬肉同海鮮等等,仲可以自己出去雪櫃拎啲蔬菜、丸類、山根、公仔麵等配料。壽司款式都多,而且又細細粒,食完唔會好飽,可以試多幾款,當中最鍾意火炙左口魚裙邊同海膽軍艦,左口魚滿口油香,魚肉又爽爽哋,好味! 海膽鮮美,仲可以無限添食,我 encore 咗幾 round! 回晒本啦! 燒物同揚物都有好多款,鹽燒多春魚燒得香脆,烤菠蘿我又食咗好多件,菠蘿唔單止多汁清甜,仲要有層焦糖脆脆喺面,食落更滋味! 飲品同甜品都係自助形式,店員有禮,食完嘢之後,好快就收捨好碗碟,就算我哋喪叫嘢食,都唔怕啲食物嚟到無位放,值得一讚。