2022-01-24
冇得去日本都要食下日本野🤗呢啲天氣就緊係去打邊爐!冇晚市緊係星期六日去食下好野,今日經開yoho又入左黎打邊爐🌟壽喜燒日本產黑毛和牛及日本產豚肉放題套餐🇯🇵🐮 $359/位壽喜燒係日本係過年就會食。啲牛淨係賣相已經🈵分,雪花紋勁靚❤️油脂唔會太多,店員教係咁易燒一燒再落啲壽喜燒汁就食得,然後蘸埋蛋汁一齊食仲更加嫩滑☺️入口即溶,呢個係一個關西風嘅食法。覺得乾就可以加少少鰹魚汁落去。唔知係咪耐冇黎,而家轉左做一人一鍋,所以我就一鍋放湯食,一鍋燒住食🤤除左和牛仲可以叫牛舌,輕輕烤一烤就食得,太耐會韌。湯底就偏甘甜,清醇。除左牛,豚肉都好新鮮,顏色呈淡粉紅,唔會有多餘嘅油脂,薄薄一片食落唔厚實,軟淋淋。一黎到店員就會上晒海鮮同埋壽喜燒啲配料,唔夠食就可以出去自助區到自己拎。啲海鮮都好新鮮,有扇貝、青口、蝦、墨魚滑、魷魚、八爪魚等等,勁豐富自助區仲有關東煮🍢、鯛魚燒、Haagen daz、waffle同埋棉花糖等,我就貪得意整左支棉花糖食😎醬料方面有好多選擇,有好多平時出面見唔到嘅醬🤩有18禁辣醬、黑芝麻醬、青森林檎醬油等等,黑芝麻醬夠特別,比普通麻醬再香啲,配牛肉食唔錯呢個價錢包埋飲品同asah
呢個價錢包埋飲品同asahi任飲,真係勁抵食✨性價比高