2023-08-03
尋晚心血來潮想食中餐🥢,就同男朋友去咗大角咀海灣茶居食飯🍽️,呢個餐廳🍴嘅裝修好有味道👅,摩登的中式氣氛好舒服。我哋坐咗窗邊,仲可以望到街景🏙️,好浪漫啊!🌹🌹我哋嚟到呢度,首先叫咗例牌叉燒白切雞飯🐔,份量好足,雞肉係白切嘅,好嫩好多汁,叉燒係燒得恰到好處,唔會太硬唔會太腍,最重要係肥瘦分佈平均,咬落好juicy😋。包埋白飯,🍚飽滿軟糯,好滿足!之後,我哋又叫咗一道🐟魚香茄子煲,茄子好軟滑,仲有啲濃郁嘅魚香味,啱啱好,唔會太辣太酸🌶️,送飯真係一流!而豆豉蒸黃花魚🐟嘅魚肉好嫩,仲有豆豉嘅味道,好開胃🤤!黃花魚大小適中,兩個人食啱啱好。最後,佢哋送咗我哋兩碗綠豆沙🥣,綠豆沙甜度恰當,而且熬到起沙,好正好解膩!除咗食物好好味之外,海灣茶居嘅服務同環境都好滿意!服務員姐姐👧好友善,唔會太過甚謙,令到我哋好舒服。海灣茶居嘅食物🥘質素確實不錯,仲有好浪漫嘅環境同服務,好滿意👍!下次再來一定要試埋佢地d點心🧆先得。價格:叉雞飯 $58豉汁蒸黄花魚配白飯配綠豆沙 $72魚香茄子煲配白飯配綠豆沙 $78地址:大角咀福利街8號
價格:
叉雞飯 $58