2024-12-03
♡♡♡📍湊湊甄選 (K11 Musea) (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號維港文化匯K11 Musea 6樓608-609號舖湊湊係香港係一間好出名既火煱店,料靚係基本野,連裝修都有格調真係幾出色🤩🤩;呢間個feel仲會似有獨立空間咁~遲d12月將會推出一個全新泰國冬蔭功湯底😙😙,聽起上黎都幾想try try!另外依加早晚都可以儲印花換獎賞~🍽️駕鴦鍋:清涼椰子雞 /臺式麻辣鍋之前都好想試下麻辣鍋但同時又想試埋椰子雞,所以就簡個駕鴦鍋,一次滿足哂🤩!麻辣鍋都真係幾麻辣,但係呢個麻辣係可以接受到,麻得黎又唔會辣到個嘴會腫既😂😂,會食上癮果種!清涼椰子雞真係好清甜😙!!個湯底真係可以當湯飲~🍽️頂級美國牛肩胛肉呢款牛肉真係不得了,勁好味🤭🤭!每塊肉既紋理好靚,食落口感一流;頂級真係頂級,同平時食到果d真係勁唔一樣😆!呢個必叫!🍽️企鵝丸(墨魚漿製)見到呢個企鵝丸真係cute🥰🥰!!!個樣真係成隻企鵝咁!估唔到食丸都可以食得咁可愛~其實企鵝丸係墨魚漿整成,勁彈牙,好味之餘仲可以打卡🤩~🍽️抹茶開心椰/大紅袍珍珠奶茶中意抹茶開心果既朋友真係唔好錯過!勁好味❤️❤️!仲係34蚊炸;覺得個價錢真係好合理,出邊
📍湊湊甄選 (K11 Musea) (尖沙咀)
🍽️駕鴦鍋:清涼椰子雞 /臺式麻辣鍋
🍽️頂級美國牛肩胛肉
🍽️企鵝丸(墨魚漿製)
🍽️抹茶開心椰/大紅袍珍珠奶茶
中意抹茶開心果既朋友真係唔好錯過!勁好味❤️❤️!仲係34蚊炸;覺得個價錢真係好合理,出邊一杯手搖都差唔多價😂,但係呢杯真係物有所值😆😆!抹茶同開心果又好夾,真係真係要叫呢杯,唔叫會後悔🥰!