2018-07-06
公司附近開了新的車仔麵店,便來同同事試試。早放lunch的我們第一時間沖去霸位啦,興幸時間尚早未多人。霸到一個卡座,坐位蠻濶落。睇睇餐牌,三餸麵$38,加飲品$8,特飲$10,價錢都幾大眾化啦。呢度個車仔麵唔係寫紙仔,要出去櫃位落單,之後收到個帳單號碼等叫號。店內裝修都幾靚,夠簡潔。貼心地有勾勾,午餐袋唔使欖住啦。同事碗麵要左雞翼,腩肉,豬紅,豬頸肉,河粉清湯底($46),好一位食肉獸餸炆個入味又夠淋,幾好味吖。河粉比較散,但都比得幾多夠飽肚。餐牌寫個湯底係秘制牛骨高湯,同事話湯底清清地都幾好味。自己個碗要左咖哩魚蛋,豬腸,芝士魚皮餃,上海麵加辣汁($38),魚蛋大大粒幾爽口,豬腸夠肥有咬口,魚皮餃入面加左芝士,第一次食咋,又幾特別喎。上海麵都係好碎,勝在份量多。湯底加了辣汁,要小辣都辣勁十足,好過引。鮮奶茉香珍珠奶茶(+$10)普通飲品都加8蚊,咁好似加特飲抵啲喎茶底好有茉莉香,珍珠彈牙,不過甜,意外地好飲紅豆奶茶(+$10)同事杯紅豆奶茶幾靚仔,奶茶味略淡,但勁多紅豆,紅豆煮得很淋,同事話食哂成杯豆好飽喎食完上開飯睇下,嘩,一面倒喊面,其實味道都唔差吖,價錢又唔算貴,至於服務嘅野,
店內裝修都幾靚,夠簡潔。
貼心地有勾勾,午餐袋唔使欖住啦。
河粉比較散,但都比得幾多夠飽肚。
餐牌寫個湯底係秘制牛骨高湯,同事話湯底清清地都幾好味。
上海麵都係好碎,勝在份量多。
湯底加了辣汁,要小辣都辣勁十足,好過引。
鮮奶茉香珍珠奶茶(+$10)
紅豆奶茶(+$10)
食完上開飯睇下,嘩,一面倒喊面,其實味道都唔差吖,價錢又唔算貴,至於服務嘅野,車仔麵我無乜期待,而且趕時間,食完就快快走左了。