2022-05-18
等待上菜嘅時候可以先去出面攞啲四喜烤麩同埋白雲鳳爪,前者香甜多汁,後者凍冰冰清新開胃。配搭啤酒🍺一流。刺身拼盤雖然係一次性,但係份量好多,質素高,同時又無令人覺得有唔夠喉嘅感覺。雞煲香味撲鼻,無論視覺嗅覺都得到享受。炒完嘅雞肉香辣味滲入每寸雞肉,入口滑嫩惹味,完全令人停唔到口。另外出面嘅雞煲火鍋一般係食完雞煲之後就直接將湯倒落雞煲到,但係呢一度係分開嘅。食完雞煲之後可以再選擇湯底,之後服務員會幫忙端上全新嘅一兜湯底,變相冇咁油膩肥膩,湯底相對清新,值得一讚。海鮮盤非常iGable,龍蝦蝦肉晶瑩剔透,煮完之後就雪白彈牙,非常誘人。龍躉魚片質地厚實,平時喺街市買都好貴,呢度就大大方方大大件咁切比客人。鵝腸洗得好乾淨,對面冇乜脂肪,爽口,亦冇內臟嘅腥味,輕輕一煮,加少少醬油就係人間美食。*值得留意嘅係,呢度係無限時任食,呢一點對於我呢啲食嘢食得好慢嘅人黎講真係好正,唔使趕急,可以好好享受食物。