2009-08-10
好耐無試過同鮮茄蛋撐枱腳,所以今日特登安排一齊食lunch。我哋兩個主要叫咗燒味粉飯,分別有:- 燒腩飯 ($32 + $2 )- 肥叉燒鵝河 ($27 + $6 )雖然我叫嘅係肥叉,但係侍仔拎到碗粉埋嚟時,啲叉燒望落一啲都唔肥。不過當食起上嚟時,嗰啲肥叉先有嘅特質(如:好林得嚟有咬口及強烈叉燒味等)就完全出晒嚟,但係佢又唔會有一嚿嚿肥糕喎,所以好鍾意。而燒鵝嘅味道係可以嘅,不過我個人就唔鍾意佢太肥,有好多肥糕,而且叫燒鵝仲要加$2,所以下次都係唔加喇!至於鮮茄蛋嘅燒腩飯,燒腩嘅皮望落好脆,但係食落又唔係太脆;至於肉質呢,就每一件不同,因為有啲啲肉會鬆啲,有啲就實啲,睇係咁啱食到嗰嚿係邊個部位啦!不過鮮茄蛋自己就好鍾意食,個人口味啦!呢度最唔好嘅就係負責安排座位嘅人(可能係老細)成日叫你調嚟調去。因為坐低之後,佢又叫我哋調去坐第二張有人坐緊嘅枱,坐咗一陣,啲嘢食都未嚟,佢又再叫我哋調枱,但係我哋無再理佢喇!
我哋兩個主要叫咗燒味粉飯,分別有:
- 燒腩飯 ($32 + $2 [凍飲])
- 肥叉燒鵝河 ($27 + $6 [熱飲])