2021-07-16 99 瀏覽
係instagram見到有間裝修十分日系既cafe ,今日專程同同事去個度食lunch😋cafe大概得10個座位,雖然閒日不過咁岩滿座,我地都等左一陣~門口已經有打卡位📸,好有外國度假感覺既籐椅;餐廳入面都係木系,配上湖水藍色牆同梳化椅,仲有一d復古擺設,甚有格調餐廳出名甜品同canela,所以我地兩個女仔叫左一個 toast 同兩個甜品~🥪黑醋無花果牛油toast一上枱,見到擺盤已經覺得好靚~如畫一般, 好似一片草地鋪上鮮花~其實草地就係toast上既牛油果醬~再撒上食用花同無花果,望到即時想唱在森林和原野~👼Canela知道Canela十分考功夫既甜品,佢地做到外殼脆身而內裡好似蜂巢狀既棉密且濕潤,完美🍰 煉乳草莓蛋糕其實是日蛋糕款款都想食,不過因為我地叫左焙茶latte,所以就試其他口咪既蛋糕~本身我對海棉蛋糕無太大興趣,但佢呢度既蛋糕有驚喜,鬆軟帶有一絲絲牛奶香~加埋清甜十士多啤梨,食到我停唔到口~☕️ Fonji Maple Cafe Latte用左楓葉🍁既咖啡,帶出咖啡另一留風味,好特別~☕️Hojicha Latte朋友仔唔飲咖啡,所以佢叫左Hojicha Latte,焙茶味

🥪黑醋無花果牛油toast
👼Canela
🍰 煉乳草莓蛋糕
☕️ Fonji Maple Cafe Latte
用左楓葉🍁既咖啡,帶出咖啡另一留風味,好特別~
☕️Hojicha Latte
朋友仔唔飲咖啡,所以佢叫左Hojicha Latte,焙茶味香濃又唔太甜~佢十分喜歡!
有得食又有得打卡~入面亦好寧靜同舒服~係一個可以短暫逃離煩囂既好地方~☺️